Vakantie toscane

19/03/2020 0 Door Peter

In Toscane vindt u glooiende heuvels met chique cipressen, volle wijngaarden en velden vol wilde lavendel. En daar tussenin liggen eeuwenoude dorpjes waar u romantisch kunt slenteren door piepkleine straatjes met leuke winkeltjes en restaurantjes.  

VAKANTIEHUIZEN TOSCANE 

Toscane is al decennia lang favoriet bij liefhebbers van zon, zee en cultuur. Komt bij dat de aardkleuren, de smaken en de gastvrijheid van Toscane zorgen voor een blijvende vorm van ontspanning. 

Duomo, het middelpunt van Florence 

Op de chiantiroute tussen Florence en Siena liggen romantische dorpjes tussen groene wijnranken. 

Pas in 59 voor Christus is Florence door Caesar gesticht. De meeste bezoekers gaan meteen naar de Duomo, het middelpunt van de stad. Het leuke is dat de stad nooit ver van uw fraaie fattoria, agriturismo of vakantiehuis in Toscane ligt. 

Piazza del Campo in Siena 

De Palio is een van de bekendste paardenkoersen van Italië en wordt verreden op het belangrijkste plein van Siena, de Piazza del Campo. Dit plein lijkt op een grote schelp, die zich opent als een theater. Uw vakantiewoning in Toscane is fraai ingericht en lijkt soms ook een beetje op een theater. 

Uw fraaie vakantie in Toscane 

In de buurt van Siena ligt San Gimignano. Het beroemde silhouet van San Gimignano lijkt op wolkenkrabbers en is sinds de middeleeuwen niet veranderd. Veertien torens domineren het landschap en in de verte ziet u Toscane liggen.  

De klokkentoren van Pisa 

Meer naar het noorden liggen Lucca en Pisa op u te wachten en zijn goed bereikbaar vanuit uw vakantiehuisje in Toscane. De klokkentoren van de kathedraal van Pisa vormt samen met het baptisterium een Gotisch geheel en is wereldberoemd. 

VAKANTIE IN TOSCANE 

Uw vakantie in Toscane is een reis tussen groene glooiende heuvels met chique cipressen, volle wijngaarden en velden vol knikkende klaprozen. De chiantiroute tussen Florence en Siena mag u niet missen. Kleine verscholen dorpjes vormen een lang wit lint tussen groene wijnranken. Dorpjes waar de pastoor nog helpt met het binnenhalen van de oogst en de dagen daarna gewoon aanzit bij het oogstfeest. Welkom, u bent in Toscane. 

Charme 

De talrijke koele kreken, fraaie eilanden en okergele duinen, beplant met pijnbomen, bezorgen Toscane een overweldigende charme, die verantwoordelijk is voor het succes van de Toscaanse kust en populaire badplaatsen. 

Maremma 

Het gebied heeft veel natuurschoon te bieden. In het noorden zijn er de bergen van de Alpi Apuane en de Orecchiella. In het zuiden liggen de Crete. Kale, met hier en daar met tarwevelden bedekte kleiheuvels. In het westen ligt het Parco naturale della Maremma. De meest ongerepte kust van 

Italië. 

Culturele erfenis 

In de omgeving van Viareggio liggen mooie kiezel- en zandstranden waar u heerlijk kunt luieren en zwemmen. Behalve het schitterende landschap biedt Toscane een enorme culturele erfenis en ontelbare kunstschatten. Bijna elke stad is een beleving door een schitterende kathedraal, pittoreske straatjes en dromerige vergezichten, statige paleizen en interessante musea. 

Elba 

Elba is het beroemdste eiland van Toscane. Napoleon drukt natuurlijk zijn stempel op de geschiedenis van het eiland en dat merkt u aan alles. Enfin, Elba moet u beslist ontdekken. Althans, wanneer u tijd over heeft…. Een vakantie in Toscane is een charmante ontdekkingreis.