Vakantie tips Sicilië

03/03/2020 0 Door Peter

De kust van Sicilië is meer dan 1000 kilometer lang en vooral aan de brede zuidelijke klifkusten treft u lange zandstranden aan. Het azuurblauwe water van de Ionische Zee is betoverend en uw goed ingerichte vakantiewoning, agriturismo, fattoria, vakantievilla, borgo, podere of landhuis op Sicilië zorgt gegarandeerd voor een ontspannen verblijf.

VAKANTIE SICILIË

Een vakantie op Sicilië ligt in een sprookjesachtig decor van bloeiende oleander, wilde klaprozen en citroenbomen. De citrusplantages liggen naast olijf- en amandelboomgaarden en niet te vergeten de wijngaarden, waar de fameuze marsala wordt gemaakt.

Wereldberoemde Griekse tempels

In het zuiden van Sicilië vindt u de wereldberoemde Griekse tempels in San Leone en Marinella di Selinunte. Agrigento, Segesta, Selinunte, Siracusa en de ruïnes van Solunto mag u niet missen op u ontdekkingstocht door de oudheid. De overblijfselen liggen nooit ver van uw fraaie fattoria, agriturismo of borgo op Sicilië.

De Golf van Taormina

Taormina was in de oudheid een Siculische nederzetting op de Monte Tauro. De Romeinen noemden de stad destijds Tauromenium en ligt op 205 m hoogte boven de Golf van Taormina. Op de kleine strandjes beneden aan de weg kunt u genieten van de azuurblauwe zee, de zon en het strand. 

De hoogste vulkaan van Europa

Bijna overal op het eiland kunt u de Etna zien. Met zijn hoogte van 3369 m is de Etna de hoogste vulkaan van Europa. Vanaf het terras van uw vakantievilla op Sicilië kunt u op de late avond nog genieten van de rode lichtgevende gloed op de hellingen van de vulkaan.

Uw moderne bungalow op Sicilië

In het noordoosten, bij Tindari, liggen brede aantrekkelijke zandtongen die veel Italiaanse zonaanbidders trekken en in Erice dat ligt op een hoogte van 751 m ervaart u nog steeds een middeleeuwse sfeer. Uw bungalow op Sicilië is allesbehalve middeleeuws!