Vakantie Pisa

03/03/2020 0 Door Peter

Een vakantie in Pisa, één van de bekendste steden in Europa, zijn van uitstekende kwaliteit. De scheve toren van Pisa is wereldberoemd en trekt veel bezoekers naar de stad. De stad en de gelijknamige provincie hebben echter meer te bieden dan enkel de toren. De rijke geschiedenis van deze regio heeft de regio gevormd tot een geweldige vakantiebestemming.

Pisa

De provincie Pisa is één van de 10 provincies van de regio Toscane. De provincie heeft een schitterend glooiend landschap die wordt doorkruist door rivier de Arno. De provincie Pisa heeft een korte kuststrook met een aantal mooie agriturismo’s, sommige liggen zelfs direct aan zee. Pisa grenst aan andere bekende provincies zoals Florence, Lucca en Siena.

Stad Pisa

De stad Pisa heeft ontzettend veel bezienswaardigheden die bezocht moeten worden tijdens uw vakantie. Natuurlijk wil iedereen de scheve toren van Pisa bezoeken. Pisa heeft in de middeleeuwen een lange bloeiperiode gekend omdat het een belangrijke haven- en handelsstad was. Dit heeft bijgedragen aan de bouw van alle historische gebouwen die nog steeds te zien zijn. Denk bijvoorbeeld aan de indrukwekkende gebouwen op het Campo dei Miracoli, de grootste doopkapel ter wereld – de magistrale Dom en het Camposanto. Ook kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Pisa. De stad heeft een groot aanbod aan Toscaanse kunst.