Vakantie Piemonte

03/03/2020 0 Door Peter

Piemonte ligt ten noord-westen van Italië en grenst in het westen aan Frankrijk en in het noorden aan Zwitserland. Uw vakantiehuis in Piemonte ligt letterlijk “aan de voet van de berg”. In het oosten en noorden van deze regio ligt namelijk het alpengebied. Piemonte is nog niet massaal ontdekt door het toerisme. De temperatuur in de Piemonte kan in de zomer oplopen tot 25°C.

Geschiedenis Piemonte

Piemonte had in de geschiedenis een strategische ligging. Iedereen die Italië wilde veroveren moest door deze regio. Hannibal is een voorbeeld van een generaal die via Piemonte de Romeinen heeft aangevallen. Na de val van de Romeinen brak een lange onrustige tijd aan voor de regio. Piemonte werd geplunderd door rondtrekkende volkeren. Er werd veel gestreden om de macht in de regio. Pas in 1861 kwam Piemonte in Italiaans bezit.

Wijnen

De meeste Italiaanse kwaliteitswijnen komen uit Piemonte en Toscane. Piemonte is een uitstekende wijnstreek. Veel toeristen bezoeken Piemonte dan ook om haar wijnen en maken er een heuse wijnreis van.