VAKANTIE OP SICILIË

03/03/2020 0 Door Peter

Zandstranden

Uw vakantie op Sicilië wordt een avontuur. De kust van Sicilië is 1030 kilometer lang en vooral aan de brede zuidelijke klifkusten treft u lange zandstranden aan. Aan de Riviera dei Limoni, tussen Taormina en Catania, loopt de kust steil naar beneden in de Ionische zee. In het Noordoosten, bij Tindari, liggen brede aanlokkelijke zandtongen die veel Italiaanse zonaanbidders trekken.

Veelzijdig

Het grootste en dichtst bevolkte eiland van de Middellandse Zee is landschappelijk en cultureel enorm veelzijdig. De citrusplantages liggen trots naast olijf- en amandelboomgaarden en niet te vergeten de wijngaarden, waar de beroemde marsala wordt gemaakt.

Etna

De sporadische uitbarstingen van de Etna zijn indrukwekkend. Met zijn hoogte van 3369 m is de Etna de hoogste vulkaan van Europa. Uitbarstingen vinden zelden vanuit de centrale krater plaats, maar meestal uit zogenoemde adventiefkraters op de hellingen.

Tempels

Sicilië bewaart de mooiste tempels van het antieke Griekenland als Agrigento, Segesta, Selinunte, Siracusa, het theater van Taormina en de ruïnes van Solunto. In het zuiden van Sicilië vindt u de wereldberoemde Griekse tempels in San Leone en Marinella di Selinunte. Uw vakantie op Sicilië is een beetje Grieks.