VAKANTIE OP SARDINIË

03/03/2020 0 Door Peter

Massieven

Uw vakantie op Sardinië wordt genieten van de overweldigende natuur, de typisch Italiaanse sfeer in plaatsen als Alghero, Cágliari of Sassari en natuurlijk de betoverende stranden. Ten zuiden van Corsica presenteert Sardinië zich in een bergachtig landschap dat voor eilandbewoners van oudsher een schuilplaats was voor de ontelbare indringers.

Grotten en stranden

Tot aan de 20e eeuw werd de grillige rotskust betrekkelijk weinig geëxploiteerd, met uitzondering van de enkele baaien die als haven konden dienen, zoals die van Cágliari, de hoofdstad van het eiland. Tegenwoordig trekken de stranden en grotten veel toeristen en de landbouw, die lange tijd de belangrijkste activiteit was, wordt nog slechts bedreven door een klein deel van de bevolking.

Grillig en lieflijk

Sardinië is grillig en lieflijk tegelijkertijd met een betoverende natuur. Vooral in het binnenland kunt u ongestoord op ontdekking gaan naar het echte Sardijnse leven. Hier vindt u nog typisch Sardijnse dorpjes waar een ruzie tussen de bakkersvrouw en de overspelige vrouw van de slager nog op het dorpsplein wordt uitgevochten. Het is net zo snel weer over als dat het begonnen is.

Azuurblauw

Hier kunt u uw wandeltocht zomaar eindigen in een kleine verscholen baai met azuurblauw water waar u de enige bezoeker bent. Een oogverblindend schouwspel waar Sardinië gemakkelijk kan concurreren met iedere andere tropische droombestemming. Sardijnen zijn terecht trots op hun eiland en laten u graag de bijzondere plekjes zien op hun droomeiland. Een vakantie op Sardinië is anders.