VAKANTIE IN TOSCANE

03/03/2020 0 Door Peter

Uw vakantie in Toscane is een reis tussen groene glooiende heuvels met chique cipressen, volle wijngaarden en velden vol knikkende klaprozen. De chiantiroute tussen Florence en Siena mag u niet missen. Kleine verscholen dorpjes vormen een lang wit lint tussen groene wijnranken. Dorpjes waar de pastoor nog helpt met het binnenhalen van de oogst en de dagen daarna gewoon aanzit bij het oogstfeest. Welkom, u bent in Toscane.

Charme

De talrijke koele kreken, fraaie eilanden en okergele duinen, beplant met pijnbomen, bezorgen Toscane een overweldigende charme, die verantwoordelijk is voor het succes van de Toscaanse kust en populaire badplaatsen.

Maremma

Het gebied heeft veel natuurschoon te bieden. In het noorden zijn er de bergen van de Alpi Apuane en de Orecchiella. In het zuiden liggen de Crete. Kale, met hier en daar met tarwevelden bedekte kleiheuvels. In het westen ligt het Parco naturale della Maremma. De meest ongerepte kust van

Italië.

Culturele erfenis

In de omgeving van Viareggio liggen mooie kiezel- en zandstranden waar u heerlijk kunt luieren en zwemmen. Behalve het schitterende landschap biedt Toscane een enorme culturele erfenis en ontelbare kunstschatten. Bijna elke stad is een beleving door een schitterende kathedraal, pittoreske straatjes en dromerige vergezichten, statige paleizen en interessante musea.

Elba

Elba is het beroemdste eiland van Toscane. Napoleon drukt natuurlijk zijn stempel op de geschiedenis van het eiland en dat merkt u aan alles. Enfin, Elba moet u beslist ontdekken. Althans, wanneer u tijd over heeft…. Een vakantie in Toscane is een charmante ontdekkingreis.