VAKANTIE IN DE DOLOMIETEN

03/03/2020 0 Door Peter

Een vakantie in de Dolomieten ligt op een eenzaam hoog niveau. U mag wat verwachten. Het gebergte wordt net als het mineraal en gesteente dolomiet genoemd naar de geoloog Déodat de Dolomieu uit Frankrijk. Voordien stond het gebergte bekend onder de naam Monti pallidi, Bleke Bergen.

Kalkalpen

De Dolomieten zijn een bergketen in Italië, die deel uitmaakt van de Zuidelijke Kalkalpen. De Dolomieten strekken zich uit over Zuid-Tirol, Trentino en Veneto. Typisch voor de Dolomieten zijn de gletsjers, steile rotswanden en pieken, die zijn ontstaan door erosie en verwering.

De Marmolada

De oostelijke Dolomieten zijn de indrukwekkendste, met name bij zonsopgang. De hoogste top van de Dolomieten, de Marmolada is 3343 meter hoog. Nog ongeveer 15 andere bergen bereiken de grens van 3000 meter. In 2009 werden de Dolomieten toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Faloria

Cortina d’Ampezzo is het toeristencentrum van de Dolomieten. Met een bergbaan is het mogelijk om naar een van de mooiste uitzichtpunten te gaan. Het punt Faloria ligt op 2340 meter hoogte. In Bolzano kan men Ōtzi bezichtigen, die circa 5000 jaar geleden is gestorven en in 1998 door twee bergwandelaars werd gevonden.

Alpensneeuwhoenders

Uw vakantie in de Dolomieten wordt genieten. Maak eens een wandeltocht naar de Tre Cime en geniet van steile alpenweiden, stille meren, prachtige vergezichten en uitgebreide fauna met alpensneeuwhoenders, gemzen, reeën en flora als oranjelelie, gentiaanzaad of rapunzel. Een vakantie in de Dolomieten is een vakantie voor levensgenieters.