Vakantie Idromeer.

03/03/2020 0 Door Peter

U zoekt een vakantie aan het Idromeer? De vakanties aan het Idromeer hebben fantastische faciliteiten en hebben een gunstige ligging dichtbij het Idromeer. Het water van het Idromeer is heerlijk, kraakhelder en bereikt in de zomer temperaturen van 24°C. Een vakantie aan het Idromeer zal u niet snel vergeten.

Idromeer

Het Idromeer is gelegen in provincie Brescia, regio Lombardije op nog geen 1150km van Utrecht en wordt voornamelijk gevoed door rivier de Chiese. Het meer is 11km lang, 2 km breed en heeft een intens blauwe kleur door de weerkaatsing van het zonlicht op de groene bergen. Het Idromeer heeft alle ingrediënten voor een perfecte strandvakantie. Een podere, borgo of vakantiehuis op steenworp afstand van het meer, mooi weer, een prachtige natuur, stranden en heerlijk helder en warm water.

Andere Italiaanse meren

Het Idromeer is lang niet het grootste Italiaanse meer. Andere Italiaanse meren die vele malen groter zijn liggen echter dichtbij. Op een klein uurtje rijden richting het oosten ligt het Gardameer en op amper 2 uur rijden richting het oosten ligt het Iseomeer. Al deze meren zijn zéér geliefd en worden druk bezocht in de zomermaanden. Het Idromeer is iets minder toeristisch, zoek de rust in een eenvoudige agriturismo of een luxueuze villa aan het Idromeer.

Activiteiten in de omgeving van het Idromeer

Dit Italiaanse meer is niet alleen geliefd door liefhebbers van de Italiaanse cultuur en keuken maar ook door watersportliefhebbers. Het meer leent zich uitstekend voor verschillende watersporten zoals surfen, roeien, duiken, zeilen, zwemmen, en vissen. Het meer biedt voor ieder wat wils, naast watersporten, behoren ook wandelen en fietsen door de indrukwekkende ongerepte natuur tot de mogelijkheden.