Type vakantie

10/02/2020 0 Door Peter

Naast de duur van de verzekering en het dekkingsgebied is bij het kiezen van een reisverzekering ook van belang om welk type vakantie het gaat. Wanneer je tijdens je vakantie gevaarlijke sporten als snowboarden, mountainbiken of duiken gaat uitoefenen, valt dit vaak niet binnen een standaard reisverzekering. Dat betekent dat wanneer je tijdens het sporten een ongeluk krijgt, de kosten daarvan niet worden gedekt door je verzekering. Het is dus aan te raden een aanvullende dekking af te sluiten wanneer je een avontuurlijke vakantie hebt gepland. Verzekeraars bieden vaak aparte producten aan voor bijvoorbeeld wintersport en duiken.

Premie reisverzekering

De premie die je voor je reisverzekering betaalt is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is de verzekeraar van belang, maar ook de gekozen dekkingsrubrieken en de combinatie van verzekerde bedragen. Over het algemeen kun je ervan uit gaan dat je ongeveer 1,00 tot 2,50 euro per
verzekerde per dag aan premie betaalt wanneer je geen extra’s hebt meeverzekerd. Sluit je een aanvullende verzekering af voor onderwatersport of het wintersportrisico, dan kun je rekenen op een premieverhoging van 0,50 tot 1 euro per verzekerde per dag.

Actieve vakantie

Wat waarschijnlijk niet iedereen weet is dat je tijdens tal van activiteiten op vakantie helemaal niet verzekerd bent. Een standaard reis en annuleringsverzekering (zowel kortlopend als doorlopend) kent namelijk vele uitzonderingen. Ga je tijdens je vakantie duiken, mountainbiken of abseilen dan kun je je hier extra voor verzekeren. Er zijn verzekeringsmaatschappijen die speciale clausules kennen voor onderwatersporten, bergsporten en parasailing. Er zijn ook een aantal maatschappijen die gespecialiseerd zijn in verzekeringen voor de actieve vakantieganger. Zo zijn er speciale outdoor polissen, adventure en survivalverzekeringen. Deze polissen dekken niet alleen schade aan het materiaal, maar ook ‘schade’ aan jezelf.

De voorwaarden reisverzekering

Het lijkt heel cliché, maar lees voordat je op vakantie gaat altijd de polisvoorwaarden door. Een extra verzekering voor de actieve vakantie wil niet zeggen dat je voor alle gevaarlijke sporten verzekerd bent!