Reisverzekering Nederland

Reisverzekering Nederland

10/02/2020 0 Door Peter

Niet alleen als je op reis gaat in het buitenland is een reisverzekering verstandig. Ook als je in Nederland blijft kan het handig zijn een reisverzekering af te sluiten. Ook dan kun je immers spullen verliezen door diefstal.

Reisverzekeringen vergelijken

Een verzekering op reis hoeft niet duur te zijn. Door goed reisverzekeringen te vergelijken kun je de beste en goedkope reisverzekering vinden. Vergelijk dus altijd goed de premies maar zeker ook de voorwaarden van de verschillende verzekeraars.

Europese of werelddekking

Je kunt kiezen voor een reisverzekering met Wereld- of enkel Europese dekking. Wie buiten Europa op vakantie gaat kiest natuurlijk voor de iets duurdere verzekering met een wereldwijde dekking. Blijf je binnen de Europese grenzen? Dan kan een reisverzekering met enkel een Europese dekking al voldoende zijn.

Let op: Er zijn verzekeraars die sommige Europese landen uitsluiten. Vaak wordt er gekeken of het land een EU land is of niet. In sommige niet-Europese landen geldt overigens wel Europese verzekering. Voorbeelden hiervan zijn Marokko en Egypte. Let op: controleer altijd op de polis of je in land verzekerd bent of niet.

Tijdelijke reisverzekering of doorlopend?

Wanneer je minder dan 21 dagen op vakantie gaat, is het vaak voordeliger om te kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Ga je meer dan drie weken per jaar op vakantie, dan is het slim om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Je bent daarmee het hele jaar door verzekerd en hoeft dus niet voor elke reis een nieuwe verzekering af te sluiten. Een doorlopende reisverzekering verzekert je voor al je buitenlandse reizen en geboekte reizen binnen Nederland. Echter, er zijn wel voorwaarden aan gebonden. Zo geldt de verzekering niet als je langer dan 120 aaneengesloten dagen in het buitenland verblijft.

Let op: er zijn ook aanbieders waarbij een maximum van 45 dagen geldt! Het loont dus altijd om niet alleen te kiezen voor een goedkope doorlopende reisverzekering maar ook goed de voorwaarden te vergelijken. Ook bij de kortlopende reisverzekering is vergelijken heel belangrijk, want de premies kunnen enorm verschillen.