GOEDKOPE VAKANTIES

19/03/2020 0 Door Peter

Goedkope vakanties worden steeds populairder. Vakantie zijn duur en dat is niet voor iedereen een probleem, maar wanneer je toch een bescheiden budget beschikbaar hebt, is het prettig wanneer je van een goedkope vakantie kunt genieten. Bijna alle aanbieders hebben aanbiedingen wat betreft vakanties en daar kun je van profiteren. 

Wij willen je direct wat tips meegeven om te genieten van extra voordeel tijdens goedkope vakanties. Je kunt namelijk zelf van alles doen om de vakantie nog goedkoper te maken dat deze al is. Kies je voor een vakantie in de vorm van een stedentrip naar Frankrijk? Parijs is een wereldstad en veel stedentrips gaan dan ook naar Parijs. Je kunt veel besparen door een stedentrip te maken naar een andere prachtige stad in Frankrijk, als Lyon of Lille. Dit geldt uiteraard voor alle landen. Kies niet voor de meest populaire stad of de hoofdstad voor een goedkope vakantie, maar voor een stad die je ook aanspreekt. Ga voor een hotel of vakantiehuis buiten het centrum. Je kunt honderden euro’s besparen door in een accommodatie in een buitenwijk te verblijven. In de steden is het openbaar vervoer zo goed geregeld dat je binnen korte tijd in het centrum kunt zijn. Kijk altijd of er een OVkaart te koop is in de regio waar je wilt genieten van een vakantie zo goedkoop mogelijk. In veel steden is het mogelijk een combinatiekaart te kopen, waarmee je bijvoorbeeld een paar dagen gratis kunt reizen en gratis musea kunt bezoeken. Ideaal wanneer hier je interesse ligt. Ben je niet zo’n fan van musea, kijk dan of er een OV-kaart voor de lokale bevolking is. Met deze kaarten reis je een stuk goedkoper! 

Ga je op goedkope of populaire vakantie naar Frankrijk en wil je eten in een restaurant? Maak je diner goedkoper door het drinken achterwege te laten. Natuurlijk hoef je dan niet te dineren zonder een drankje. In Frankrijk zijn de restaurants verplicht de gasten een gratis karaf kraanwater aan te bieden. Deze krijg je niet aangeboden wanneer je direct iets anders te drinken bestelt, maar wel wanneer je hiermee wacht. Een karaf water is vaak voldoende en zo bespaar je toch heel wat euro’s en kun je eten in een chique restaurant. 

Ga je op vakantie naar Spanje? Houdt er dan rekening mee dat het middageten, de lunch, duurder is dan de avondmaaltijd. Zorg zelf voor je lunch door broodjes te kopen en wat beleg en geniet van een diner in een restaurant. Dit bespaart over twee weken tijd tientallen euro’s. In Italië is dit andersom. Hier is de lunch goedkoop en het diner prijzig. Geniet van een uitgebreide lunch en zorg zelf voor het diner. 

Tot slot kun je tijdens goedkope vakanties veel besparen op de lunch door een vakantie met een uitgebreid ontbijtbuffet te kiezen. Door heel uitgebreid te ontbijten heb je minder trek tegen lunchtijd, zeker wanneer je eerst uitslaapt en laat gaat ontbijten. Zo bespaar je euro’s met de lunch, omdat je voldoende hebt aan slechts een broodje of een snack.