BEZIENSWAARDIGHEDEN OP SICILIË

03/03/2020 0 Door Peter

Valle dei Templi

Bezienswaardigheden op Sicilië zijn oud. De mooiste voorbeelden van de Griekse beschaving zijn ongetwijfeld de Valle dei Templi, het Dal van de Tempels ten zuiden van Agrigento en de stad Siracusa en haar opgravingen aan de kust.

Siracusa

De stad was in de 4e eeuw voor Christus een van de mooiste en rijkste steden van het Griekse rijk en dat is nog steeds te zien. De stad werd daarna door de Romeinen op de Grieken veroverd.

Agrigento

De stad werd kort na 600 voor Christus gesticht door bewoners van de stad Gela, een kolonie van de Dorische bewoners van Rhodos. In de 6e eeuw regeerde de beruchte tiran Phalaris. Onder de tiran Theron maakt de stad een grote bloei door.

Erice

Dit is gelegen op een hoogte van 751 m. De stad heeft de vorm van een driehoek en heeft nog steeds een middeleeuwse sfeer. Evenals Segesta was het al door de Elymiërs bewoond. Volgens de legende zou Erice door de zoon van de godin Venus gesticht zijn.

Taormina

In de Romeinse tijd heette deze stad Tauromenium. Het ligt op 205 m hoogte boven de Golf van Taormina. Het was vroeger een Siculische nederzetting op de Monte Tauro, vervolgens een Griekse kolonie.

Selinunte

Ook dit ruïneveld is een overblijfsel van een Griekse kolonie. Selinunte, het antieke Selinus, werd omstreeks 650 voor Christus gesticht door kolonisten uit Megara Hyblaea bij Syracuse. Haar grootste bloei beleefde de stad in de zesde en vijfde eeuw voor Christus.

Eolische eilanden

Het zijn 6 betoverende eilandjes die vanaf het grootste eiland Lipari allemaal te bereiken zijn. Op Vulcano kunt u de naar zwavel stinkende vulkaan beklimmen en een modderbad nemen of op het zwarte lavastrand gaan liggen.

Stromboli

Die andere beroemde vulkaan, de Stromboli is per boot in 2 uur te bereiken. Je beklimt de berg in 4 à 5 uur. Aan bezienswaardigheden op Sicilië geen gebrek.