BEZIENSWAARDIGHEDEN OP SARDINIË

03/03/2020 0 Door Peter

Gennargentu

Bezienswaardigheden op Sardinië zijn indrukwekkend. Op uw wandelingen door het Parco Nazionale del Gennargentu kunt u adelaars, moeflons, gieren en zelfs wilde katten zien. De authentieke sfeer van het eiland is hier voelbaar. Hier vindt u nog volkomen geïsoleerde bergdorpen.

Costa Smeralda

De meest bekende en drukst bezochte stranden liggen aan de bekende Costa Smeralda. De Costa Smeralda met witte stranden is uitnodigend, Porto Cervo met peperdure winkeltjes, excentrieke nachtclubs en restaurants is toch vooral een speelplaats voor de jetset. Naast uitgestrekte zandstranden kent de kust vooral romantische baaien en geheimzinnige grotten.

Alghero

Dit is een mooi 12e eeuws stadje met smalle kronkelige steegjes en romantische pleintjes, omsloten door oude vestingmuren en vele uitkijktorens die stammen uit de tijd van de Catalaanse overheersing. U vindt hier mooie stranden, maar vergeet vooral niet de nabijgelegen, spectaculaire Grotta Nettuno te bezoeken. Deze is over zee, vanuit de haven, te bereiken per boot of over land via de trappen van de Escala Cabirol.

Nuoro

Deze plaats vormde de inspiratiebron voor vele schrijvers en beeldhouwers. Nuoro ligt tegen de achtergrond van de Monte Ortobene in het Sopramonte gebied. Het stadje heeft een authentieke sfeer. Het is de geboorteplaats van de schrijfster Grazia Deledda.

Sassari

In de middeleeuwen ontwikkelde het zich snel tot een belangrijke stad. Rondom de kathedraal liggen nog de resten van de middeleeuwse kern. Bijna alle kerken ondergingen barokke veranderingen. Pas in 1836 breidde de stad zich uit, buiten de haar nauw omsluitende muren. Bezienswaardigheden op Sardinië zijn ook cultureel.