BEZIENSWAARDIGHEDEN IN DE DOLOMIETEN

03/03/2020 0 Door Peter

Bezienswaardigheden in de Dolomieten beginnen in Bolzano. Het middelpunt van de oude stad wordt gevormd door de Piazza Walther. Aan deze piazza bevindt zich ook de Gotische dom. Karakteristiek zijn het dak met zijn kleurige patronen en de sierlijke hoge toren. In de kerk is de mooie gebeeldhouwde preekstoel bezienswaardig. Ook zijn er mooie 14e eeuwse en 15e eeuwse fresco’s te bezichtigen.

Cortina d’Ampezzo

De plaats ligt in een brede bergkom in het dal van de rivier de Boite. Cortina d’Ampezzo ligt in de nabijheid van enkele bekende bergpassen zoals de Falzarego, Valparola, Giau en Tre Croci. Deze bergkom, de Conca di Cortina, wordt omgeven door de bergmassieven Cristallo en Tofane. Cortina d’Ampezzo is het grootste centrum in dit deel van de Dolomieten en een gerenommeerd skigebied. Er worden regelmatig grote skiwedstrijden georganiseerd, waaronder World Cup-wedstrijden.

Merano

Een aantrekkelijk stadje dat vooral bekend is als kuuroord uit de 19e eeuw. Behalve in geneeskrachtig water gelooft men ook in de zuiverende werking van vele glazen vers geperst druivensap, de zogenaamde Traubenkur.

Trento

Het hart van de stad wordt gevormd door de Piazza Duomo waar zich de 18e eeuwse fontein van Neptunus met drietand bevindt. In de Romeinse tijd lag hier het Forum Romanum. Aan het plein bevindt zich ook de 12e eeuwse Romaanse Duomo. Bezienswaardigheden in de Dolomieten zijn niet alleen landschappelijk.